Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

14 червня були проведені обшуки за місцями роботи та проживання начальницького складу зазначеного структурного підрозділу Нацполіції.

« За результатами опрацювання та аналізу виявлених в ході проведених слідчих дій документів встановлено додаткові факти привласнення державних коштів в особливо великих розмірах службовими особами Головного управління Національної поліції у Київській області у період з 2012 по 2016 роки, які призначалися для виплати заробітної плати та грошового забезпечення особовому складу ГУ НП в Київській області, шляхом перерахування грошових коштів на банківські рахунки, оформленні на підставних осіб, у тому числі «мертві душі». На теперішній час виявлено, що службові особи правоохоронного органу незаконно заволоділи державними коштами у сумі більше шести мільйонів гривень», - йдеться у повідомленні ГПУ.

Досудове розслідування триває. Проводиться комплекс слідчих та розшукових дій з метою встановлення усіх обставин вчиненого злочину, притягнення усіх винних до відповідальності та забезпечення відшкодування збитків.
Довідково: за скоєне кримінальне правопорушення особам, причетним до вчинення злочину, загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певної діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ