Комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Івано-Франківської області ухвалила рішення про закриття на карантин гірськолижного курорту «Буковель».

Про це інформує РБК-Україна з посиланням на пресконференцію Івано-Франківської ОДА.

Зокрема на територію Поляницької територіальної громади, де розташований курорт «Буковель», будуть пропускати лише мешканців або працівників місцевих закладів та підприємств. Натомість туристам відвідувати ОТГ буде заборонено.

Голова Івано-Франківської ОДА Андрій Бойчук зазначив, що будуть створені додаткові блокпости. За його словами, до прийняття такого рішення спонукали звернення представників місцевого малого бізнесу, а також скарги на порушення карантинних обмежень.

Додатково

Сьогодні ввечері до гірськолижного курорту навідалася поліція з перевіркою. Правоохоронці прибули після численних звернень про порушення карантину.

Вони почали не впускати людей на один із підйомників, встановивши огородження. Натомість обурені туристи спробували прорватися через блокаду і навіть зривали ці перегородки.

Інцидент знімали на відео інші відпочивальники, які в той час були на підйомниках.

У самій поліції наразі не коментують цю ситуацію.

«Буковель» закрили на карантин: поліція блокувала туристів, а вони зривали огорожі

«Буковель» закрили на карантин: поліція блокувала туристів, а вони зривали огорожі

Раніше було відомо, що на «Буковелі»скасували всі розважальні та масові заходи. Натомість заклади харчування працювали на винос та доставку. Готелі, гірськолижні траси, підйомники продовжували роботу.

Нагадаємо, що раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що «Буковель» продовжує працювати, адже дотримується всіх карантинних обмежень.

Слід також нагадати, що Івано-Франківська область знаходиться у «червоній зоні» карантинних обмежень. Тому в ній під забороною робота кафе, ресторанів та громадського транспорту.

Читайте більше новин за посиланням:

ІА "Вголос": НОВИНИ