Дівчина, яка сьогодні, 8 червня, випала з вікна 7-го поверху студентського гуртожитку у Львові, виявилася спортсменкою Іриною Квас. Їй було 17 років. Вона родом з Яворова. Ірина - багаторазова призерка чемпіонатів України, переможниця чемпіонатів області з пауерліфтингу та жиму лежачи. «Львівська обласна федерація пауерліфтингу висловлювання щирі співчуття родині, близьким, друзям та тренеру багаторазової призерки чемпіонатів України, переможниці чемпіонатів області з пауерліфтингу та жиму лежачи Квас Ірини, яка сьогодні трагічно загинула», - йдеться на сторінці організації у фейсбуці. Друзі Ірини шоковані таким її вчинком і не можуть його пояснити. Про це  «Вголосу» повідомила начальниця сектору ювенальної превенції поліції Львівщини Ольга Ковальчук, яка виїжджала на місце події.

«Друзі розповідають, що дівчина була сильна духом, вольова, мала мету в житті, планувала та мріяла. Вони шоковані цією трагедією», - розповіла вона.
Щодо версії самогубства через нерозділене кохання, то подруги загиблої поділилися, що зі своїм хлопцем вона увесь час сварилася, у них тривалий час були конфлікти і нарешті вони вирішили розійтися. На думку Ольги Ковальчук, тепер у навчальному закладі, де сталася трагедія, зі студентами має попрацювати психолог.
«Безпосередньо свідків трагедії немає. Але ця подія може вплинути на дітей і у них може розвинутися посттравматичний синдром. Але діти мусять особисто звертатися за допомогою до психологів. Насильно їх туди ніхто не може затягнути», - переконана начальник сектору ювенальної превенції поліції Львівщини.
Варто зазначити, що Ірина навчалась на другому курсі Техніко-економічного коледжу «Львівської політехніки» на спеціальності «правознавство». Жила в студентському гуртожитку.
Наразі невідомо, що стало причиною смерті дівчини. Розглядають різні версії. Нагадаємо, сьогодні зранку по вулиці Лисеницькій коло гуртожитку технічного коледжу Національного університету «Львівська політехніка» знайшли тіло молодої дівчини. Як з’ясувала поліція, загибла – студентка другого курсу цього коледжу, яка вранці вистрибнула з вікна сьомого поверху. Наразі поліція розглядає версії як самогубства, так і вбивства. [media=65349,65352,65354,65358]

ІА "Вголос": НОВИНИ