Комісія Сейму Польщі назвала причиною катастрофи літака президента Польщі Леха Качинського у 2010 році під Смоленськом два вибухи

Про це повідомляє «Польське радіо».

Як зазначається, у Сеймі оприлюднили результати роботи парламентської комісії з повторного вивчення причин Смоленської катастрофи 10 квітня 2010 року, коли президентський авіалайнер Ту-154М Повітряних сил Польщі, що виконував рейс PLF101 за маршрутом Варшава - Смоленськ, розбився при посадці на аеродром Смоленськ-Північний.

В результаті катастрофи загинули всі, хто був на борту - 96 осіб, з яких 88 пасажирів і 8 членів екіпажу. Серед загиблих були президент Польщі Лех Качинський і його дружина Марія Качинська, а також відомі польські політики, майже все вище військове командування і громадські та релігійні діячі. Вони летіли до Росії на заходи з нагоди 70-ї річниці Катинського розстрілу.

За результатами розслідування, ініційованого комісією Сейму Польщі, було встановлено, що на борту Ту-154М сталися два вибухи - в районі лівого крила і в центральному відсіку літака. На уламках літака були виявлені сліди тротилу, гексогену і пентріту. На факт вибуху також вказують характерні пошкодження літака та розташування його уламків, а також травми загиблих.

Російських слідчих звинуватили у тому, що вони намагалися приховати докази вибухів на його борту.

Нагадаємо, стали відомі терміни наступних переговорів з Іраном щодо авіакатастрофи літака МАУ.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ