Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія запевнив, що у їхніх лавах немає противників законопроєкту про надання дозволу на «прослушку» Національному антикорупційному бюро і Державному бюро розслідувань. Він заявив, що непідтримка цього закону - це результат дії спецоперації деяких політсил.

Про це повідомляє «УНІАН».

«Там було непорозуміння. Деякі політичні сили навмисно внесли смуту, дезінформували багато депутатів. Тому що це стосувалося особисто їх. Потім, ми сьогодні на зібранні фракції це продискутували, і виявилося, що це просто була спецоперація, інформаційна психологічна спецоперація», - сказав він.

Також він розповів, що саме норма, яка стосується депутатів, стала каменем спотикання у законопроєкті.

«Те, що правоохоронні органи можуть відкривати карні справи, якщо вони є, і прослуховувати депутатів. А чому ні? Чому вас можна прослуховувати, а мене не можна? Тоді це є депутатська недоторканність, просто вона повертається. Але для чого тоді ви говорили на всі камери два тижні тому, що ви скасували щось?» - пояснив Арахамія .

Ахарамія впевнений, навіть якщо всі будуть проти цього закону, у «Слуги народу» є досить ресурсів, аби ухвалити його самостійно.

Як писав «Вголос», у четвер, 19 вересня, 44 нардепи від партії Володимира Зеленського відмовилися підтримувати проєкт закону щодо прослуховування для НАБУ та ДБР.

ІА "Вголос": НОВИНИ