Фахівці дослідили, що перець чилі таки варто вважати цілющими суперпродуктом.

Про це пише «Обозреватель».

При цьому вони застерігають: спеція може бути як корисною, так і шкідливою для організму.

У 2019 італійські дослідники показали, що люди, які їли їжу, що приправлена перцем чилі, чотири рази на тиждень, мали більш низький ризик смерті в порівнянні з тими, хто його ніколи не використовував.

Навіть якщо перець чилі надавав захисну дію на здоров'я учасників, цей ефект, ймовірно, накопичувався з часом, а не протягом тижнів або місяців.

Однак споживання понад 50 г в день викликає майже вдвічі більший ризик погіршення пам'яті.

Як писав «Вголос», Ніколи цього не їжте, втратите сон і здоров’я: науковці назвали шкідливі продукти.

ІА "Вголос": НОВИНИ