Одіозний нардеп Олександр Юрченко, якого раніше виключили з фракції «Слуга народу» через підозру в хабарництві, вляпався у черговий скандал. Цього разу, перебуваючи під дією наркотичних речовин, політик влаштував ДТП та розмахував руками. Інцидент трапився у Львові на площі Міцкевича. 

Про обставини аварії «Вголосу» розповів потерпілий львів'янин Всеволод Боровець. 

За його словами, депутат Олександр Юрченко пошкодив його автомобіль Volkswagen Jetta, виїжджаючи заднім ходом із парковки готелю Жорж на автомобілі Ford Mustang. У момент ДТП потерпілий їхав головною дорогою.

«Я рухався по проспекту Свободи в бік проспекта Шевченка. На площі Міцкевича, де, безпосередньо, він у мене в'їхав, було дуже багато машин. Це сталось раптово, я відчув, що зі сторони парковки готелю Жорж, в задню частину мого авто хтось стукнувся. Удар не був дуже сильним. Після цього я вийшов, попросив водія від’їхати, аби ми подивились, чи є якісь пошкодження на машині. Але він навіть не вийшов з авто! Я тільки побачив, як він щось кричав. Ну, і відповідно,  я йому сказав, що мушу подзвонити в поліцію», поділився з «Вголосом» львів'янин.

Чоловік стверджує, що після цього, нардеп хотів кинутись навтьоки, однак спроба виявилась марною: попереду утворився затор, тож втікати було нікуди.

«Після цього я вже дістав телефон і вирішив зняти усе на відео з коментарями. Хотів розповісти про те, що трапилось ДТП і що водій втікає з місця події. Я зафіксував номерний знак, сам автомобіль, а потім хотів підійти йзняти, хто є в авто і хто ним керує. Аж раптом у якийсь момент, я навіть не побачив, як він вийшов з того Мустанга, лише встиг обернутись, як він наскочив на мене і почав завдавати ударів в область грудної клітки. На відео чітко видно, як він мене б'є і забирає у мене телефон», –  додав чоловік.

Після чого львів'янин здійняв галас і звернувся по допомогу до перехожих. На це одразу відгукнулось декілька чоловіків, які відтиснули депутата та допомогли повернути йому телефон.

Також потерпілий, який за фахом – лікар-психіатр, наголосив на тому, що одразу звернув увагу на неадекватну поведінку депутата. За його словами, Олександр Юрченко мав розширені зіниці та патологічні червоні плями. Окрім цього, у нього була порушена координація рухів.

Між іншим, за словами постраждалого, на місці інциденту народний депутат вигукував різноманітні образи в сторону західної України. Всеволод Боровець стверджує, що при свідках, чоловік називав мешканців західної України «рагулями». Хоча, ще напередодні він виклав на своїй сторінці у Facebook допис, у якому висловив неабияку любов до українських громадян.

«І це говорив депутат Верховної ради! Нашої монобільшості...», – обурився потерпілий унаслідок ДТП.

Коли на місце події прибули правоохоронці, нардеп поводив себе дуже різко та нервово гриз нігті. Вони попросили колишнього «Слугу народу» зняти окуляри, після чого вирішили відвезти його на наркоекспертизу.

«Я теж поїхав на цей аналіз, в мене усі результати, як по алкоголю, так і по наркотичних препаратах – негативні. А ось у Юрченка  в сечі виявили залишки MDMA, цей наркотик в народі ще називають екстазі.», –  зазначив постраждалий.

До слова, про те, що народний депутат Олександр Юрченко напередодні ДТП вживав наркотики, також стверджує на своїй сторінці у Facebook нардеп Гео Лерос.  У своєму дописі він оприлюднив світлину із позитивним на MDMA тестом, який нібито отримав Олександр Юрченко. Цей наркотик відомий за сленговим «ім’ям» екстазі.

Фото: Geo Leros

Як повідомив «Вголосу» потерпілий, за фактом ДТП правоохоронці відкрили справу: «Я написав додаткове пояснення, ми його теж прикріпили до справи. У поліції сказали, що будуть займатись цим до останнього. Відомо і про його напад на мене, і про те, що він керував автомобілем в стані наркотичного сп’яніння, експертиза це підтвердила. Відповідно, правоохоронці мають якось працювати над цим».

Додамо, що у декларації Олександра Юрченка відсутні дані про наявність у нього автомобіля марки Ford Mustang.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ