6 квітня відійшов у вічність священник Олег Вінницький, який був першим зафіксованим хворим на COVID-19 на Тернопільщині. Йому було лише 56 років.

Про це пише te.20minut.ua

"Не знаючи про те, що він вже інфікований, отець Олег проводив релігійні обряди, бував на похоронах, спілкувався з вірянами, - повідомив радник міністра МВС Михайло Апостол. - Загалом до встановлення діагнозу він встиг поспілкуватись з близько 500 людьми. Приношу свої співчуття рідним та близьким Олега Вінницького. Він ні в чому не був винним. Він не знав, що заражений такою небезпечною хворобою"

"У Церкві Пресвятого Серця, де служив священник, відправлять панахиду біля встановленого портрета спочилого отця. Поховають священника на цвинтарі у Заліщиках 6 квітня, - повідомив Роман Краснюк, в.о. голови Заліщицької РДА. – Чин похорону проведуть за участю лише найближчої родини. Та з дотриманням усіх карантинних заходів".

Як стало нам відомо, зять і син вже поїхали до Тернополя, аби забрати тіло батька.

"Уся родина і найближче оточення священника провели в самоізоляції майже 20 днів, - запевнив Роман Краснюк. – Усі, Богу дякувати здорові, це підтверджено лабораторно".

"Ми так тішились всім звісткам, що отцю Олегу краще, що його вже відключили від апарату штучної вентиляції легенів, щодня молились за його одужання і вірили, що так і буде, - розповіла пані Марія (просила не називати прізвища – прим. авт.), парафіянка храму. – Він любив людей та дуже любив Бога. Він сьогодні пішов до свого Небесного отця. Богові теж потрібні найкращі… Щирий, добрий, привітний, усміхнений. І завжди готовий вислухати і підтримати. Якби тяжко не було комусь – він буде поруч і допоможе."

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ