У Чечні, а саме в Грозному, група невідомих побила опозиційну журналістку «Нової газети» Олену Мілашину і адвоката Марину Дубровіну, яка захищала колишніх українських політв'язнів Павла Гриба і Станіслава Клиха.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Напад стався у четвер, 6 лютого, біля входу холі готелю «Континент». Юристку та журналістку били руками і ногами в основному жінки. При цьому нападники знімали свої дії на відео.

Після побиття Дубровіна та Мілашина звернулися до правоохоронців.

Зазначається, що Мілашина і Дубровіна прибули в Грозний на суд у справі Іслама Нуханова, який зняв і виклав на Youtube відеоролик про елітне селище в центрі міста, де, як стверджується, живуть родичі і найближче оточення Рамзана Кадирова. Його звинувачують у зберіганні зброї.

Олена Мілашина - автор багатьох розслідувань про порушення прав людини в Чечні, які різко критикував глава республіки Рамзан Кадиров. Мілашина вважає напад пов'язаним з її професійною діяльністю, так як вона «неодноразово отримувала погрози від чеченської влади і особисто Рамзана Кадирова в зв'язку з публікацією критичних матеріалів про тяжкі порушення прав людини в Чечні».

Нагадаємо, що у Росії на честь “побєдобєсія” жінка станцювала стриптиз.

ІА "Вголос": НОВИНИ