Фракція «Європейської солідарності» у Львівській міській раді не голосуватиме за проект бюджету Львова на 2021 рік, доки чиновники не дадуть депутатському корпусу ознайомитись із його суттю і не заберуть звідти скандальні статті витрат.

Про це у прямому ефірі ток-шоу «Говорить Великий Львів» заявив голова фракції «Європейської солідарності» у Львівській міській раді Петро Адамик.

"Попередньо виконком Садового затвердив у бюджеті Львова на 2021 рік 759 мільйонів гривень на обслуговування чиновників і в той же час на розвиток Львова — 633 мільйони...Вдумайтеся в цифри! Не треба бути економістом, щоб зрозуміти, що це — абсурд! Ми маємо думати про потребуючих людей, ми маємо думати про програму вакцинації від коронавірусу. Бо, дивлячись на державну владу, важко повірити, що вони хоча б щось здатні забезпечити людям", - зазначив Адамик.

Крім того, депутат звернув увагу на те, що у проекті бюджету передбачено витрати на сумнівні послуги, потребу і суть яких чиновники мерії пояснити не можуть:

«Поки не буде запущено бюджетну комісію, поки всі розпорядники коштів не прийдуть на цю комісію, поки чиновники мерії не доведуть, що львів'янам справді потрібна промоція Садового на 8 мільйонів гривень чи 40 осіб у його пресслужбі, ніякого голосування за бюджет не може бути».

Адамик наголосив, що на сьогоднішній день через махінації, які здійснюють чиновники, депутатський корпус не може об'єктивно оцінити проект бюджету, який вони підготували на наступний рік.

«Безвідповідальними ми не будемо! Тому фракція »Європейської солідарності« не дасть жодного голосу за цей бюджет, доки ми нормально не розберемося, що в ньому є, і доки не запустимо весь процес роботи згідно із чинним законодавством», - підкреслив Петро Адамик.

Прямий ефір ток-шоу дивіться тут:

ІА "Вголос": НОВИНИ