В Україні активно обговорюють петицію «Про легалізацію еротики та порно на території України», зареєстровану на сайті Президента. Із необхідних 25 тисяч голосів, нині свої підписи вже віддали майже 19 тисяч українців. Для збору решти є ще 79 днів.

Автор петиції Тарас Сіромський відзначає, що «Нам пора рухатись до цивілізованих держав, а не сидіти на рівні країн третього світу, які забороняють жінкам носити коротенькі спіднички чи роздягатись на пляжі. Тим більше зараз, коли багато людей втратили роботу і це ідеальний шанс принести гроші в українські бюджети, коли для багатьох - це єдиний спосіб спілкування з протилежною статтю через особливості зі здоров'ям чи місця перебування, коли такі закони суперечать свободі і цінностям «ЛГБТ» спільнот, коли навіть зараз в інтернеті існують еротичні спільноти від українок для підтримки українських солдат на фронті».

Реакція порнозірки

Чи дійсно в Україні час легалізувати порно і які у цьому плюси журналісти розпитали у відомої порноакторки із Львова Юлії Сенюк, що працює під творчим  псевдонімом Josephine Jackson.

  • Зареєстрована петиція, яка пропонує легалізувати в Україні порноіндустрію. Як Ви до цього ставитесь?
  • Я однозначно бачу плюси. Зі свого досвіду можу зауважити, що багато професій отримують заробіток з порно. Це не лише порноактори чи актриси, це також візажисти, фотографи, оператори. Інші напрямки також. Плюс також будуть розвиватися агентства. Тобто агенти, які будуть підшукувати моделей. Це буде захистом для моделей, гарантія їхньої безпеки. Агенти відповідно будуть отримувати комісію. Плюс, мені здається, що це нові інвестиції в Україну. Адже у нас багато що дешевше. Наприклад, оренда нерухомості. Відповідно закордонні студії будуть мати на увазі, що сюди можна приїхати і зняти дешевше, ніж у інших європейських країнах – Угорщині чи Чехії.
  • Як багато в Україні порноакторів? Чи вистачатиме їх для зйомок?
  • Я думаю, що достатньо. Можливо, навіть якщо не буде вистачати, то на рахунок чоловічої частини я більш ніж впевнена, що у нас буде більш ніж достатньо охочих. З приводу дівчат теж. Особисто я знаю десь напевне дівчат 30. Але багато хто не афішує цього, бо у нас не легалізоване порно. Але я думаю, що це буде класно. Також я зауважила, що зараз професійні студії занепадають і більше розвивається особистий напрямок – фріланс. Люди самі знімають свій контент, співпрацюють з іншими і відповідно заробляють на тому хороші гроші.
  • У нас суспільство неоднозначно до цього ставиться. Захід України точно не готовий. А от центр і південь, ви сказали перед інтерв’ю, – більше
  • Та, Київ і Одеса могли б стати столицями. Бо Київ найбільш відкритий. І Одеса. А у Львові люди більш консервативні.
  • То що зробити, щоб ця тема не поділила людей?
  • Я думаю, що все залежить від влади. Якщо будуть добре скореговані закони і захист людей у цій сфері, то все буде добре. Бо в іншому випадку, звичайно, може бути і насильство як багато хто зараз пише в Інтернеті. Усе залежить від того, наскільки добре будуть розроблені закони.
  • Нагадаймо, як свій шлях в порно починали Ви
  • Я почала з агентства. Мені в Інстаграм написав один агент із агентства з Угорщини. Запропонував роботу, бо перед тим побачив мої відверті фото в мережі. І я його зацікавила. Я була потенційною актрисою

Зазначимо, що у порно Юля знімається за кордоном. Здебільшого в Угорщині – там, де це дозволено. Наразі в Україні ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних матеріалів карається штрафом або ж обмеженням/позбавленням волі.

Реакція священника

Священнослужитель Юстин Бойко зазначив, що та нація найбільш здорова і має майбутнє – у якої є здорова сім’я. Відтак легалізація порнографії може зашкодити Україні.

«Щоб виховати людину до сімейного життя – треба виховати її в любові. У тому числі це виховання сексуальне. Але яке пронизане любов’ю. Навіть старі греки не вважали порнографію елементом любові. Порнографія нищить любов. Якщо нищить любов, то нищить все те, що з любов’ю з’єднане. А якщо так, то порнографія остаточно буде нищити українську родину. Якщо ми знищимо українську родину, то що ми в результаті отримаємо? Яку перемогу? Жодної», - каже Юстин Бойко.

Вголос раніше писав, що у Яворівському районі, що на Львівщині, в понеділок, 18 липня, сталась дорожньо-транспортна пригода за участі легковика. Внаслідок аварії двоє осіб постраждало.

ІА "Вголос": НОВИНИ