Раніше Руслан Марцінків, міський голова Івано-Франківська, заявив про готовність виплатити відповідну премію перший жінці, яка завагітніє після вакцинації від COVID-19. Він пояснив, що це був жарт, покликаний спростувати поширені міфи про вакцинацію.

Таку заяву міський голова зробив у ефірі радіо «Західний Поліс» в четвер, 16 вересня. 

"Я так жартома сказав, що будемо виплачувати 100 000 гривень. У мене понад 100 сьогодні заявок від жінок, які після вакцинації просто у Viber і Facebook надсилають, коли вони перший раз вакцинувалися, другий і коли завагітніли", - повідомив Руслан Марцінків. 

7 вересня Марцінків на своїй сторінці в Facebook пообіцяв солідну грошову винагороду першій жінці, яка завагітніє після вакцинації. Таким чином він заохотити мешканців до вакцинації та спростувати поширені міфи про щеплення - виникнення безпліддя, зникнення генів та інші «міські легенди». 

Однак охочих забрати гроші виявилося багато. А як визначити і підтвердити, у якої із жінок момент зачаття настав найраніше – невідомо.

"Отже повідомлю: у моїй приймальні вже телефони червоні! Дівчата ледь встигають відповідати – дзвонить купа вагітних і питають, як отримати гроші. Тобто вагітніють після вакцинації, вагітніють! І роги з копитами після вакцинації не виростають – Віктор Синишин підтвердив", - повідомляв 9 вересня Руслан Марцінків, говорячи зокрема і про секретаря міської ради Віктора Синишина, який публічно вакцинувався на одному з засідань. 

ІА "Вголос": НОВИНИ