Резонансна вечірка, яку на день пам'яті жертв Голодомору влаштували у Львові відомі блогери, стала чорною плямою на репутації міста.

Таку заяву зробив Іван Сваринк, історик та директор львівської обласної універсальної бібліотеки, в прямому етері "Народного Толк-шоу" на телеканалі NTA.

Як зауважив пан Іван, хоч його родина пережила Голодомор, проте він не зміг почути страшну історію своєї родини безпосередньо з вуст свого діда. 

«Мій дідо не зміг розповісти мені. Вперше я його побачив в 1956-у році, а розкуркулили його в 1929-у році на Хмельниччині. Розкуркулили його, бо мав землю, орендував два млини, заснував власну сільськогосподарську артіль і був дуже добрим господарем. Саме тому діда заарештували, звинуватили в шкідництві і заслали в Сибір. Залишилась моя бабця Настя з 4 дітьми, з яких мій тато мав 8 років. Він був найстаршим мужчиною в родині» - поділився історію своєї родини Іван Сварник. 

За словами пана Івана, цей інцидент став справжнім вибухом, який змінив сприйняття Львова серед багатьох представників української інтелегіенції. 

"Для мене це великий шок та удар, це міняє кардинально моє уявлення про Галичину та наше місто Львів. Михайло Грушевський назвав наше місто Українським П'ємонтом, тим серцем, звідки народжуються ідеї боротьби за українську державу та волю України. Де мають діяти політичні сили, покликані очолити боротьбу за українську державу. Те, що ця подія сталася у Львові і її назвали «голодна туса» - це поза межами мого розуміння. Це сигнал про те, що ми багато чого не встигли зробити в житті. Що народилось покоління українців, галичан, які не знають нашої історії та хто вони такі", - емоційно прокоментував ситуацію історик. 

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», у Львові блогери влаштували гучну вечірку в день пам’яті жертв Голодомору Напис «блогерська голодна туса», яку додав у своєму інстаграмі ведучий свята Володимир Остапчук, викликала особливо велику хвилю нерозуміння серед українців. 

Детальніше про ситуацію та позицію учасників скандальної вечірки читайте у розширеному матеріалі редакції "Вголос". 

\

ІА "Вголос": НОВИНИ