У кулуарах Мюнхенської конференції з безпеки в суботу 19 лютого віцепрезидентка США Камала Гарріс зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським та іншими лідерами.

Про це йдеться в повідомленні Білого дому.

У суботу віцепрезидентка США виступить на офіційній частині Мюнхенської конференції з безпеки. У своїй промові, як і під час інших публічних виступів у вихідні, вона буде розглядати ситуацію на кордоні України та загрозу російської агресії, бо становище «залишається мінливим».

Після виступу Гарріс матиме багато зустрічей з іншими світовими лідерами на полях конференції. Зокрема, з президентом України Володимиром Зеленським.

«По-перше, вона зустрінеться з президентом України Зеленським. І це буде справжньою можливістю підкреслити нашу відданість суверенітету та територіальній цілісності України, а також для подальшої координації дипломатичних зусиль, які здійснюються для надання Україні економічної та оборонної допомоги в безпеці», - сказано у повідомленні.

Також, Гарріс планує зустрітись з канцлером Німеччини Шольцом, який нещодавно відвідав США та мав зустрічі в Білому домі.

«А потім, по-друге, ми очікуємо, що вона матиме можливість спілкуватися з канцлером Німеччини Шольцом – я б сказав, »подальша можливість« спілкуватися. Як відомо, минулого тижня він був тут, у Білому домі. І віцепрезидент з нетерпінням чекає можливості поговорити з ним про цю кризу та багато іншого», - підсумували в Білому домі.

Нагадаємо, за словами державного секретаря США Ентоні Блінкена, американська розвідка не може підтвердити відведення військ РФ від українського кордону, про що напередодні офіційно заявили в Москві.

ІА "Вголос": НОВИНИ