Якщо повернутися до витоків історії противників вакцин, то всі такі історії закінчувалися спалахами то холерами, то скарлатини, то кору.

Про це в ефірі «Народного Толк-Шоу» на телеканалі NTA заявила директор Львівської обласної бібліотеки ім. Романа Іваничука, прихильник вакцинації Тетяна Пилипець. 

Тетяна Пилипець розповіла, що ще на початку кампанії вакцинації в Україні вона та її рідні були чи не першими, хто отримав щеплення проти коронавірусу.  Гостя програми поділилася, що саме переконало її провакцинуватися:  

«Я не маю схильності не довіряти суспільному розуму, бо він вже рятував в історії від різних інфекцій та інфекційних катаклізм. Все-таки, хтось був першим», – сказала директор бібліотеки ім. Романа Іваничука.

Окрім того, додала вона, важливим аргументом у прийнятті рішення про вакцинацію стали події 13-річної давності, коли батьки масово відмовлялися від вакцинації дітей проти кору, дифтерії, поліомієліту, гепатиту та туберкульозу, однак через декілька років ці хвороби «позбавляли дітей можливостей жити».

«І ось наклалась історія з новим вірусом. І всі ці страшні історії заховалися під нього. Тому я би повернулася до витоків противників вакцин, що закінчувалися малими спалахами то холерами, то скарлатини, то кору. А тепер це вже не спалах, а велика пандемія, яка загрожує змінити людство», – акцентувала Тетяна Пилипець.

Нагадаємо, як писав "Вголос", з 18 жовтня у Львові посилено карантинні обмеження. В місті заборонені масові заходи, а для доступи для більшості сервісів відкритий лише за умови наявності сертифікату про вакцинацію або ж ПЛР-тесту (ресторани та кафе, кінотеатри та галереї, готелі та хостели, спортзали та салони краси).


Водночас за даними редакції у
 львівських продуктових крамницях, а також у магазинах, які торгують товарами першої необхідності, та аптеках не вимагатимуть від покупців ковід-сертифікатів, негативних ПЛР-тестів чи інших документів.

Зауважимо, що Львівщина перебуває в «червоній» карантинній зоні, внаслідок чого на території області ввели додаткові обмеження. Проте у самому Львові наразі не йде мова про запровадження повного локдауну. Понад те, для проїзду у львівських маршрутках не вимагається наявності сертифікату про щеплення чи ПЛР-тесту. 

Додамо, що з огляду на спалах COVID-19 у Львові Рада церков міста закликала вірян по можливості утриматись від відвідування храмів на час гострої фази пандемії. 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ