У міському транспорті Львова не перевірятимуть у пасажирів сертифікатів про щеплення від ковіду або негативного тесту.

Таке рішення прийняла сьогодні, 28 жовтня, міська комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Львова.

Оскільки, як повідомив міський голова Андрій Садовий, з суботи у Львові встановлюється режим «червоної зони», то скасовуються усі розважальні заходи, концерти та зачиняються заклади культури.

Натомість торговим закладам, які торгують товарами першої необхідності,  та аптекам працювати дозволять. Але вони зобов’язані проводити температурний скринінг відвідувачів.

А ось що стосується закладів громадського харчування, то, тут вимагатимуть мати вакцинацію двома дозами як від працівників, так і від відвідувачів. Негативний ПЛР-тест прирівнюється до повної вакцинації, але він дійсний тільки 72 години.

А ось у громадському транспорті ніхто сертифікатів не вимагатиме. Але пасажири повинні носити маски та займати тільки сидячі місця.

Також, за його словами, пільговикам дозволять користуватися громадським транспортом у Львові з 11.00 до 16.00. Протягом іншого часу за проїзд у маршрутках та електротранспорті доведеться платити. Таке обмеження вводяться для того аби зранку на роботу могли потрапити ті. хто працюють.

Обмеження у пільгах не стосуються учасників бойових дій. Вони мають право їхати у громадському транспорті Львова у будь-який час, та користуватися своїми пільгами. 

Нагадаємо, як уже повідомляв «Вголос», з суботи, 30 жовтня, Львів входить до «червоної» ковідної зони.  

ІА "Вголос": НОВИНИ