«Це ви вперше почули? Чи ви може не в курсі, за чиї гроші джаз фестиваль у Львові! Так. За гроші Путіна. Росії. Бо ніякий Фрідман, ніякий інший олігарх без добра ФСБ копійки не дасть на от такі заходи. Та й немає в Росії грошей не Путіна. Не існує жодного олігарха поза системою.»

Так прокоментував на своїй сторінці у Фейсбук член Політради партії «Народний контроль» Андрій Мисик те, що каратист зі Львова Станіслав Горуна став на «захист» легкоатлетки Ярослави Магучіх, яка обіймалася із росіянкою Марією Ласіцкене після змагань у стрибках у висоту в Токіо.

Про це пише НТА.

Відповідні пости він опублікував у своєму Facebook. При цьому львівський спортсмен повторив дивовижно безглузду «мантру» про «спорт поза політикою». Його слова викликали чималий ажіотаж і критику в коментарях у соцмережах.

Андрій Мисик уточнив, що не перестає дивуватися своїм ФБ друзям, бо не він перший сказав щось подібне.

За його словами, це те, що міський голова Львова Андрій Садовий «сім років війни говорить».

«Джаз Це ви вперше почули? Чи ви може не в курсі за чиї гроші джаз фестиваль у Львові! Так. За гроші Путіна. Росії. Бо ніякий Фрідман, ніякий інший олігарх без добра ФСБ копійки не дасть на от такі заходи. Та й немає в Росії грошей не Путіна. Не існує жодного олігарха поза системою!», – наголосив він.

Він додав, що представники як минулої влади, так і цієї із задоволенням приїжджають на концерти. Серед них і місцеві депутати від «патріотичних» сил (у Львові ж інших немає). Тим самим його повністю легітимізують.

«А може львів’яни не знають про те, що Садовий просуває руський мир от такими діями? Знають патріоти!!! І що це заважає їм обирати мером негідника?», – написав він.

Нагадаємо, що 7-го серпня українка Ярослава Магучіх завоювала бронзу на Олімпіаді у фіналі жіночих стрибків у висоту. Золото взяла представниця ОКР Марія Ласіцкене. Після змагань Магучіх і Ласіцкене обійнялися.

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр наголосила, що російсько-українська війна накладає певні обмеження на спортсменів, які представляють Україну на міжнародних змаганнях. Вона також підтвердила, що Магучіх є молодшим лейтенантом ЗСУ.

Станіслав Горуна є депутатом Львівської райради від “Самопомочі”.

ІА "Вголос": НОВИНИ