Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба відреагував на заяву глави МЗС РФ Сергія Лаврова щодо «рекомендацій» російській дипмісії покинути Україну задля «безпеки».

Про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеби заявив під час брифінгу.

Він назвав ці висловлювання грою наративів.

«Цю заяву потрібно розглядати в контексті поширюваних Росією наративів, що Україна готує якісь агресивні дії. Вони намагаються таким чином продемонструвати, що їхні дипломати знаходяться в небезпеці і потребують захисту. Це все гра наративів і боротьба за те, хто переможе у грі під назвою »хто винен?" - зазначив міністр.

Нагадаємо, російський міністр закордонних справ Сергій Лавров порадив неосновному персоналу дипмісії РФ в Україні на якийсь час покинути країну.

За словами Лаврова, таке рішення вони прийняли на тлі заяв інших країн, які радили своїм дипломата тимчасово покинути Україну.

«Ми вже задумалися самі, можливо саме англосакси щось готують, якщо вони евакуюють своїх співробітників (з України). Ми теж подивилися на їхні дії, і, напевно, теж порадимо неосновному персоналу наших дипломатичних установ на якийсь час поїхати додому», - додав він.

Додамо, Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Росія може почати нове вторгнення в Україну будь-якої миті.

ІА "Вголос": НОВИНИ