Відтепер церква московського патріархату у Львові на Сихові називатиметься «Релігійна громада Львівсько-Сокальської єпархії Української Православної Церкви (Православної Церкви України) парафії Святого Володимира у Сихівському районі міста Львова».

Відповідне розпорядження підписав начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький

«Відповідно до Указу Президента України від 24.02.2022 №68/2022 «Про утворення військових адміністрацій», статті 15 Закону України «Про правовий режим воєнного стану», статті 14 Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації», враховуючи подані релігійними громадами документи

Зобов’язую:

Зареєструвати зміни до статуту релігійної організації «Релігійна громада Української Православної Церкви Сихівського району м. Львова» (статут і зміни до статуту зареєстровано розпорядженнями голови Львівської обласної державної адміністрації від 12.06.2001 № 617 та від 15.12.2008 № 1482 відповідно), виклавши статут у новій редакції як статут релігійної організації «Релігійна громада Львівсько-Сокальської єпархії Української Православної Церкви (Православної Церкви України) парафії Святого Володимира у Сихівському районі міста Львова». – говориться у розпорядженні начальника Львівської обласної військової адміністрації № 155/0/5-22ВА від 6.07.2022.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», церква Святого Володимира на Сихові ще донедавна належала до московського патріархату. І саме через це активісти неодноразово висловлювали своє невдоволення, що у Львові діє церква, чиє вище керівництво підтримує та благословляє війну росії в Україні.

Також ця церква неодноразово горіла. Проте причини загоряння досі не встановлені.

Водночас як писав «Вголос», саме московські попи допомагають російським загарбникам окуповувати українські території.  

ІА "Вголос": НОВИНИ