Фракція «БПП »Солідарність« у Львівській міській раді звертається до голови Служби безпеки України Івана Баканова з вимогою розслідувати вивезення з України дефіцитних у час епідемії коронавірусу медичних масок.

Про це повідомив голова фракції Петро Адамик у своєму »Фейсбуці«.

»Як би ви поставились до людини, яка під час пожежі продала ваші вогнегасники сусідам, бачачи, що вже й ваш будинок палає? Ви назвали б таку людину обдарованим бізнесменом чи злочинцем? Про що я? Про медичні маски. Не можете знайти маску в аптеці? Нарешті стало зрозуміло чому. Вони за кордоном!

Початок епідемії коронавірусу. У час, коли в Нові Санжари евакуювали українців з Уханю, Україна продала маски в Іспанію. В той же час, я нагадаю, ми з жахом спостерігали за блискавичним поширенням вірусу в Китаї, ми бачили сотні та тисячі жертв епідемії. Ми розуміли, що рано чи пізно і Україна безпосередньо стикнеться з потребою захищати своїх громадян. І в той самий час хтось – (я переконаний, що суспільство мусить знати прізвища цих «ділків»), вирішив нажитись на спільній біді. Сьогодні кожен ставить собі запитання: невже припустимо заробляти на здоров‘ї? Зі звернень президента, начебто, ні. Проте дійсність показує протилежне!" - зазначив Адамик.

Відтак депутат заявив, що вже в понеділок, 23 березня, його фракція скерує відповідну заяву до СБУ.

"Шановний пане Баканов, настав час відповідей, суспільство потребує пояснень. Депутати фракції «БПП »Солідарність« у ЛМР звертаються до вас із закликом вжити заходів реагування у межах вашої компетенції! Ми вимагаємо від СБУ негайного розслідування. Окрім моральної сторони такого вчинку – і це стосується як горе-бізнесменів, так і відповідальних чиновників, які дозволили вивезення життєво необхідних засобів захисту напередодні епідемії, має бути і кримінальна відповідальність – для тих, хто поставив під загрозу життя сотень тисяч своїх співгромадян!» - наголосив Петро Адамик.

ІА "Вголос": НОВИНИ