Про це повідомляє «Громадське».

«Знав Чуркіна багато років, хоча й не близько. Кожний посол висловлює позицію своєї держави. Так, до інструкцій зі своєї столиці можна додати певний особистий наратив. Але я б не перебільшував його особисту роль, правильніше, думати, що його особиста роль на цій посаді була чимось відмінним від позиції РФ, яку він представляв, було б неправильно»,— сказав Єльченко.

«Спроби налагодити нормальний контакт були. Але, на жаль, вони не призвели до зміни його риторики. В дипломатії є таке правило — якщо не згоден з тим, що тобі пропонують, йдеш у відставку. Чуркін так не вирішив», — зазначив він.

Як відомо, Україна у лютому головує у Радбезі ООН. Завтра, 21 лютого, Україна організовує відкриті дебати на рівні міністрів закордонних справ, присвячені конфліктам у Європі. Головуватиме на цих дебатах міністр закордонних справ України Палов Клімкін. Якщо від представників інших держав-членів Радбезу надійде прохання присвятити смерті Чуркіну частину цього засідання, Україна повинна буде це зробити.

«Будемо виходити з пропозицій, які отримаємо», — зазначив Єльченко.

Нагадаємо, постійний представник Російської Федерації при ООН Віталій Чуркін помер у Нью-Йорку за день до свого 65-річчя. Дипломат пішов з життя на робочому посту від серцевого нападу.

За даними ЗМІ, Чуркіну стало погано близько 9.30 ранку за місцевим часом. Дипломат був у своєму офісі в будівлі Російського диппредставництва на 67-ій вулиці на Манхеттені.

Чуркін був без свідомості, коли його везли в Пресвітеріанський госпіталь Нью-Йорка. Йому було потрібне проведення серцево-легеневої реанімації.

Associated Press з посиланням на заступника постійного представника РФ при ООН Володимира Сафронкова повідомляє, що Чуркін помер в Пресвітеріанському госпіталі Нью-Йорка. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ