Українські захисники, які загинули 11 вересня, служили в 36-ій окремій бригаді морської піхоти ЗСУ імені контрадмірала Михайла Білинського.

Про це повідомила пресслужба 36-ї бригади ЗСУ у Facebook.

На сторінці бригади повідомляється, що 11 вересня близько 23:00 противник відкрив вогонь у бік позицій наших захисників, які виконували бойові завдання щодо захисту суверенітету і територіальної цілісності в районі виконання Операції Об'єднаних сил. Під щільним свинцевим вогнем зі стрілецької зброї і великокаліберних кулеметів противник прикривав роботу свого снайпера, внаслідок чого наші воїни отримали смертельні поранення. Ворожі кулі забрали життя двох наших морпіхів: прапорщика Обухівського Миколи і матроса Лінчевського Олександра Валерійовича.

Побратими Героїв висловили співчуття рідним і близьким загиблих воїнів-морпіхів і вшанували їхню пам'ять зворушливими словами.

«Вірні завжди! До останнього подиху, до останньої краплі своєї червоної крові. Відпочивайте з Богом, побратими. Ви назавжди в нашому строю, пам'яті і серцях», – йдеться в повідомленні.

Крім того, на Facebook-сторінці 1 батальйону морської піхоти розповіли, що прапорщик Обухівський був досвідченим воїном, на війні – від самого її початку. Навіть після виходу з Дебальцевого чоловік продовжив службу. Мав велику любов до неба і досвід в парашутній справі.

Побратими згадують, що він дуже любив свою службу, ніколи не відступав назад, прагнув перемоги і завжди підтверджував це справою. Також у Миколи Миколайовича залишилися маленька дочка і дружина.

Щодо матроса Лінчевського, то він також зарекомендував себе на службі як людина, яка не боїться виконувати поставлені завдання, завжди знав, що робити.

Відомо, що чоловік був відносно недавно на службі, але вже користувався авторитетом серед своїх братів по зброї.

«Завжди хотів вчитися і вдосконалювати себе у військовій справі. Він служив на строковій службі, але коли дізнався, що підрозділ їде на виконання завдань в ООС, підписав контракт і, не сумніваючись, поїхав зі своїми побратимами», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що 11 вересня збройні формування Російської Федерації та її найманці 18 разів порушили режим припинення вогню.

ІА "Вголос": НОВИНИ