Першим олімпійським чемпіоном Токіо від України став 30-річний народний депутат України Жан Беленюк. Після переможної сутички він станцював гопак зі синьо-жовтим прапором у руках.

Про це повідомляє сайт НТА.

У фіналі вагової категорії до 87 кг зустрілися перший і другий номер посіву Олімпіади в Токіо – Віктор Лорінц з Угорщини й українець Жан Беленюк. Перед фіналом наш спортсмен розповідав, що боровся з цим опонентом вже з десяток разів і в переважній більшості сутичок перемагав.

Принаймні Беленюк зізнався, що не пам’ятає, чи взагалі будь-коли поступався угорському борцю. І цього разу теж не дав слабинки. А після перемоги Жан Беленюк із синьо-жовтим прапором у руках станцював гопак.

На старті турніру Беленюк переміг чинного чемпіона Європи серба Зураба Датунашвілі – 3:1. Той у підсумку став бронзовим призером токійської Олімпіади.

У чвертьфіналі наш нардеп виявився сильнішим від алжирця Башира Сід Азара. За нічийного рахунку 1:1 перевагою останнього прийому скористався саме українець.

В 1/2-ій фіналу Беленюк упевнено здолав Івана Гуклека з Хорватії – 7:1.

Раніше український борець греко-римського стилю Парвіз Насібов боровся за золото Олімпіади в Токіо в категорії до 67 кг. Його суперником став іранець Мохаммад Реза Гераї

Срібло Парвіза Насібова стало другим для збірної України на Олімпійських іграх у Токіо. Раніше на нагороду такої ж проби напрацював плавець Михайло Романчук на дистанції 1 500 метрів вільним стилем.

Нагадаємо, що український боксер Олександр Хижняк здобув перемогу в 1/4-ій фіналу олімпійського боксерського турніру. Він перебоксував Еурі Седено Мартінеса з Домініканської Республіки роздільним рішенням суддів – 4:1. За регламентом олімпійських боксерських змагань, поєдинки за треті місця не проводять, тож українець забезпечив собі мінімум бронзову медаль.

Учора бронзовою призеркою з вільної боротьби стала львів’янка Алла Черкасова, для якої Олімпіада в Токіо стане останньою в кар’єрі.

Плавець Михайло Романюк теж завоював бронзу Олімпіади в плаванні на дистанції 800 м. Фролов фінішував тоді на 6-му місці.

Так само перша ракетка України Еліна Світоліна скористалася шансом на першу олімпійську медаль в історії українського тенісу. Вона у наддраматичному поєдинку виборола бронзу Олімпіади.

Бронзові нагороди в Токіо-2020 також завоювали дзюдоїстка Дарія Білодід, стрілки Олена Костевич і Олег Омельчук і фехтувальник Ігор Рейзлін.

ІА "Вголос": НОВИНИ