Дослідницька група Bellingcat знайшла фотографії випускників-героїв Далекосхідного вищого загальновійськового командного училища (ДВЗКУ), на яких зображено полковника ГРУ Анатолія Чепігу, відомого також як «Руслан Бошіров».

Про це повідомляється на сайті дослідницької групи Bellingcat.

На сайті ДВЗКУ зазначено, що Чепіга Анатолій Володимирович «відзначений почесним званням Героя Російської Федерації».

Bellingcat відзначають, що журналісти Празької Радіо Свободи досліджували сотні фотографій студентів Далекосхідної військової академії, щоб знайти високоякісне фото Стіни Героїв.

«Однак жодна фотографія, знайдена до сьогоднішнього дня, не показала останній стовпець фотографій в досить високій роздільній здатності, щоб визначити особу полковника. Сьогодні Bellingcat отримав фото, розміщене в російській соціальній мережі «Однокласники» відвідувачем школи в червні 2017 року, на якому видно обличчя і ім'я полковника Чепіги з достатньою якістю, щоб зробити ідентифікацію можливою», - наголошується в повідомленні.

Як писав Вголос, журналісти Bellingcat та розслідувального проекту The Insider з’ясували, що одного з підозрюваних в отруєнні Скрипалів, який називав себе «Русланом Бошировим», насправді звати Анатолій Чепіга. Він – полковник ГРУ і нагороджений званням «Героя РФ».

Також повідомлялось, що контртерористичний підрозділ британської поліції встановив особу третього підозрюваного у причетності до отруєння подвійного агента Сергія Скрипаля та його доньки Юлії у Солсбері.

ІА "Вголос": НОВИНИ