Через буревій, який накрив Львів вчора, 25 червня, трамваї простояли цілу ніч на вулицях, у тих місцях, де їх і застав ураган.

Про це повідомив голова первинної профспілкової організації львівського комунального підприємства «Львівелектротранс» Остап Олексів.

За його словами, протягом 15 годин «Львівелектротранс» не зміг забезпечити заїзд трамваїв у депо. То ж водії змушені були ночувати у кабінах трамваїв.

Сьогодні вранці, з шостої години, трамваї почали повертатися у депо. Після зміни їх мають оглянути технічні працівники і випустити на лінію тільки справні вагони. Остап Олексів висловив сумніви, що трамваї будуть оглянуті належним чином.

Окрім того, після зміни, яка тривала незаплановано довго, потребують відпочинку і водії трамваїв.

«Відповідно до вимог, перерва між змінами повинна бути вдвічі більша ніж тривала зміна. Тобто водій, який повернувся із вчорашньої зміни, може бути відряджений до роботи лише на завтра, неділю», - пояснив Остап Олексів.
З огляду на це, радше за все, і сьогодні електротранспорт у Львові ходитиме з великими інтервалами.

Нагадаємо, що у Львові через сильний буревій оголосили надзвичайну ситуацію місцевого значення. У місті повалено близько 200 дерев, ушкоджено біля пів сотні дахів та 20 автомобілів.

Хроніка «львівського апокаліпсису» тут

 

ІА "Вголос": НОВИНИ