У вівторок, 10 березня, на спільній прес-конференції міністра науки та вищої освіти з прем'єр-міністром та кількома іншими міністрами Ярослав Говін заявив, що міністерство розглядає можливість тимчасового припинення занять у університетах. Про це повідомляє кореспондент «Вголосу» у Познані.

Ректори Вроцлавських університетів сьогодні вирішили скасувати всі заняття через загрозу поширення коронавірусу, повідомляє Газета Вроцлавська. Заняття призупиняються з середи, 11 березня. Рішення стосується всіх державних університетів Вроцлава та Ополе. «Скасування занять у школах чи садочках залишається обов'язком органів місцевого самоврядування», - зазначив воєвода Ярослав Обремський. Мер міста Вроцлава Яцек Сутрик вирішив, що школи поки що працюватимуть нормально.

«Це було одне з найскладніших рішень. Ми дійшли висновку, що з завтрашнього дня ми припиняємо всі дидактичні форми у наших університетах, - зазначив ректор Вроцлавського технологічного університету проф. Цезарі Мадріас. - Ми також вирішили обмежити відвідування гуртожитків», - додав ректор Політехніки.

«Ми робимо це для безпеки працівників та студентів. Скасовуються також всі спортивні змагання», - наголосив ректор Академії фізичного виховання професор Анджей Рокіта.

Рішення про призупинення занять є дійсним до подальшого повідомлення. Університети не виключають, що за цей час вони навчатимуть студентів за допомогою онлайн курсів в інтернеті.

Ми проводитимемо класи електронного навчання з окремими університетами. Таке рішення набуде чинності, якщо дійде до припинення занять», - заявив міністр науки Ярослав Говін на прес-конференції у вівторок.

«Я видав наказ припинити обмін з іноземними студентами та припинити наукові конференції з іноземними вченими», - наголосив міністр науки Польщі.

У вівторок вранці прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що в Польщі не буде масових заходів через загрозу коронавірусної епідемії. «У Польщі зафіксовано 18 випадків коронавірусної інфекції, тому необхідно вжити всіх заходів для запобігання поширенню коронавірусу в Польщі» , - сказав прем'єр-міністр.

Також закривають на карантин дитячі садки та школи у Варшаві та у Познані.

«Відповідно до останніх рекомендацій, всі поїздки наших співробітників за кордон були скасовані», - сказав нам Артур Адамчак, речник Університету мистецтв у Познані, пише газета Wyborcza.pl . Речник Університету мистецтв додав: « Усі студенти та працівники також зобов'язані інформувати владу університету про завершені закордонні поїздки».

Також відомо, що лікарня в місті Познані, де госпіталізована жінка, що заражена коронавірусом, була закрита для студентів з медичного університету, які регулярно проводять там заняття.

Познанський університет Адама Міцкевича та університет економіки і бізнесу з 11 по 24 березня 2020 року оголосили карантин та скасували заняття, іспити, конференції та захисти дисертацій.

До 24 березня 2020 року не працюватиме також головна бібліотека познанського університету економіки.

Усі березневі заходи відкритого характеру, включаючи лекції, конференції, конгреси та спортивні заходи, скасовуються або переносяться.

ІА "Вголос": НОВИНИ