У Львові успішно прооперували 16-річну школярку, у якої було загноєння вуха із ураженням хряща.

Про це повідомили у центрі дитячої медицини “Охматдит”.

Як розповідають медики, 16-річна Ліля зі Львова поїхала до подруги в гості у Чернігів. Там дівчина захотіла проколоти вухо у верхній частині. Тут, окрім шкіри, необхідно проколоти і хрящ вушної раковини. За певний час вухо у місці проколу значно набрякло і почервоніло.
 
Коли дівчина приїхала до Львова, то звернулась до Центру дитячої медицини “Охматдит”. Після обстежень та аналізів хірурги вирішили робити операцію під загальним знечуленням.
 
Ми розкрили абсцес вушної раковини із виділенням відносно великої кількості гною. Виявили, що у гнійний процес втягнутий хрящ вушної раковини, тобто розвинувся гнійний хондрит. Дитині було встановлено венозний катетер, через який після операції вводяться антибіотики. В перші дні, не дивлячись на такі заходи, тривали гнійні виділення з рани у великій кількості. Чому так відбувалось стало зрозуміло при отриманні результату мікробіологічного дослідження: з гною висіяна синьогнійна паличка із поганою чутливістю до антибіотиків. Відразу було проведено зміну антибактеріальної терапії”, - розповів хірург Кирил Лапшин.
 
Зараз дівчина вже виписана зі шпиталю та почувається добр

ІА "Вголос": НОВИНИ