Про це розповіла заступник голови ЛОДА Ірина Гримак, предає кореспондент «Вголосу».

За 2014-2016 роки до всіх органів самоврядування та органів виконавчої влади надійшло понад 16 тисяч звернень від учасників російсько-української війни. Понад 11 тисяч заяв задоволені. Решта перебувають на розгляді.

Близько 5 тисяч земельних ділянок було видано для сільськогосподарської діяльності, в тому числі садівництва, фермерства тощо. Понад 4 тисячі земельних ділянок відведено під будівництво.

Є проблеми із наданням земельних ділянок у самому Львові. Станом на сьогодні «0» земельних ділянок отримано учасниками бойоих дій та родичами загиблих військовослужбовців, які брали участь в АТО у Львові. Загальна кількість звернень - понад 3 тисячі.  Було створено спеціальну робочу групу, яка займається вирішенням цього питання. Багато учасників бойових дій звертаються до районних та сільських рад, які є неподалік Львова, із зверненнями надати їм земельні ділянки. Найбільший ажіотаж - у Пустомитівському районі.

Проблемними також є міста Трускавець та Новий розділ. В основному проблеми виникають тому, що й досі у багатьох населених пунктах не затверджені генеральні плани та межі територій.

ІА "Вголос": НОВИНИ