Про цей випадок повідомили в управлінні з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та територіальної оборони.

Випадок стався 18 березня у квартирі на вул. Клепарівській, 28. Тут отруїлась чадним газом 19-річна дівчина. Її доправили в обласну клінічну лікарню у стані середнього ступеня важкості. Про це пише сайт мерії.

Аварійна бригада ПАТ «Львівгаз» припинила подачу газу до квартири. Обставини події встановлюють.

Загалом від початку року по місту зафіксували 20 випадків отруєння чадним газом, внаслідок яких постраждали 38 людей, з них 11 дітей. На жаль, одна особа загинула. Причинами цих отруєнь стало недотримання правил користування газовими приладами у побуті, порушення тяги через герметичні вікна та електровитяжки.

Фахівці вкотре наголошують, що основною вимогою для уникнення біди є притік свіжого повітря у приміщення, де є прилади опалення – через вікно, двері та вентиляційний канал, який має бути постійно прочищений, і в якому має бути відповідна тяга, щоб відпрацьовані гази виходили в атмосферу.

Там, де встановлені прилади з димовідводом продуктів згоряння в комин – тобто газові котли чи колонки тощо, то цей комин також має бути чистим. І в жодному разі в таких приміщеннях не може бути електричних вентиляторів. Якщо одне з цих правил недотримане, то у приміщенні починає утворюватися чадний газ, і стається біда.

ПАМ’ЯТАЙТЕ! Газ вибухонебезпечний, і найменше порушення правил може призвести до трагедії з людськими жертвами –  вибуху, пожежі, отруєння та руйнування. Під час усіх нещасних випадках, пов’язаних із використанням газу (вибух, пожежа, отруєння), слід зателефонувати в одну з міських служб: швидку допомогу – 103, пожежну – 101, газову – 104, поліцію – 102. Будь-яка з цих служб повідомить решту і вони прибудуть на місце події.

«Вголос» писав про графіки весняних канікул у школах Львова.

Кожна школа має свій графік.

ІА "Вголос": НОВИНИ