Про це на своїй сторінці у «Facebook» написала голова комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров'я, народний депутат Ольга Богомолець.

«Внаслідок політики, яку проводить міністерство, в Україні катастрофічно не вистачає необхідних медикаментів. Сьогодні в черговий раз мені дзвонили волонтери з Рівненської області, просили допомоги з сироваткою від правця», – написала Богомолець.

За її словами, «від заслуженого осуду суспільства МОЗ буде врятоване PR-службами, у всьому звинуватять «ворогів реформи».

«А звідки має прийти порятунок пацієнтів? Знову волонтери повинні виконувати обов’язки державних інститутів? Контрабандою завозити препарати для порятунку життя? Але отримати сироватку – це тільки півсправи. Лікарі, яких стараннями МОЗ зараз всюди звинувачують у хабарництві, повинні порушити чинне законодавство і ввести пацієнту несанкціонований препарат, щоб зберегти йому життя», – заявила Богомолець.

Вона зазначила, що це «тільки перші результати міністерського проекту, самоціллю якого є проведення реформи, а не поліпшення медицини».

«Поки Кабмін звітує про революційну економію на закупівлях, люди кинуті напризволяще, один на один з хворобами, без мінімальної зброї проти них», – зазначила Богомолець.

ІА "Вголос": НОВИНИ