Віктор Медведчук, котрий є кумом президента Росії Володимира Путіна, намагається відсудити у народного депутата Ганни Гопко одну гривню через нібито образу його «честі й гідності» у пості Facebook про Василя Стуса.

Про це 18 грудня вона написала у Facebook.

"Кум Путіна подав на мене до суду. Справу завтра об 11.00 почне розглядати Печерський районний суд Києва", — повідомила Гопко.

За словами нардепа, підставою для позову став її пост за вересень 2018 року, де говорилося про акцію під Генпрокуратурою на честь Стуса.

Зокрема, у позовній заяві виділяють цитату Гопко: "у роковини смерті Василя Стуса ми нагадаємо про Його ката, який тут, в Україні, веде бізнес, купує канали, рветься до влади. Адже Медведчук є виродком системи, що знищила Стуса, а тепер уособлює сили реваншу, щоб знищити Україну".

"Видно, Медведчука це дуже зачепило, тому він подав до суду через образу його "честі, гідності та ділової репутації", — коментує цю ситуацію Гопко.

Медведчук вимагає визнати поширену депутаткою інформацію недостовірною, видалити допис і заплатити йому за моральну шкоду одну гривню.

Представлятиме його в суді нардеп від Опозиційного блоку Василь Німченко, котрий є заступником голови проросійської організації "Український вибір", яку очолює Медведчук.

Останній був захисником у процесі над поетом і дисидентом Стусом. Його "лінія захисту" викликала обурення самого поета й інших українських дисидентів. Вони вважають, що Медведчук "допоміг" розправитися з поетом.

ІА "Вголос": НОВИНИ