27 209 осіб у Львівській області взяли участь сьогодні у зовнішньому незалежному оцінюванні з української мови. З них 18 659 пройшли тестування з української мови та літератури й 8550 – тільки з української мови.

Про це «Вголосу» повідомила директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк.

За її словами, сертифікат про ЗНО з української мови та літератури потрібен абітурієнтам для вступу до вузу, то ж явка на це тестування склала 90 відсотків. Натомість тестування з української мови потрібне було тільки для державної підсумкової атестації та для вступу у коледжі та заклади професійно-технічної освіти.

«Через скасування державної підсумкової атестації багато випускників проігнорувало тестування з української мови.  Тут явка склала 50 відсотків. У деяких аудиторіях було по три особи», - каже вона.

Також, через скасування ДПА на тестування з математики (стандарт) у Львівській області прийшло всього лише 17 відсотків тих, хто зареєструвався. Натомість абітурієнти, які подаватимуть у вузи сертифікати з математики, це тестування не проігнорували. Явка на зазначене тестування, яке відбулося 28 травня, склала майже 87 відсотків.

Нагадаємо, як уже повідомляв «Вголос», експерти попереджали про майбутню неявку абітурієнтів на ЗНО.

ІА "Вголос": НОВИНИ