Чим більше умовна команда Зеленського, тобто його група в Офісі президента і партія «Слуга народу» демонструє млявість і слабкість у міжнародних питаннях, тим швидше зростає рейтинг тих сил, які уособлюють силу і впевненість. Тобто правих партій, які зараз об'єдналися.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав політолог Кирило Сазонов.

«Взагалі саме по собі об'єднання ВО «Свобода» з «Національним корпусом» було сильним ходом, який багатьох змусив нервувати, а тут ще й об'єктивні чинники складаються сприятливо. І це ми говоримо зараз лише про зовнішньополітичний чинник, але ж є і внутрішній. Оскільки Петро Олексійович якось непереконливо зображує сильну опозицію, та й бекграунд у нього не найкращий, значить це місце займуть інші», – наголошує Сазонов.

Політолог переконаний, що невиконані обіцянки Зеленського в економічній сфері також додадуть рейтингу партії «Свобода», яка пропонує потужну економічну програму.

«Команда Зеленського не зробить чуда, кінець епохи бідності не наступить завтра, через місяць і навіть через рік. Через об'єктивні причини – економіка занадто інертна штука. А праві зможуть додати у свою риторику соціальні ідеї, які цілком органічно у них будуть виглядати. Наприклад, справедливий розподіл національного надбання – логічно буде звучати? Наприклад, в контексті надр або прибутку держпідприємств. Протекціонізм щодо вітчизняного малого і середнього бізнесу, подальше створення оптимальних умов для української книги, кіно і музики – логічно буде звучати? Ось і залучать голос підприємців, інтелігенції і просто думаючих людей. Погодьтеся, що тут маса виграшних варіантів на тлі діджиталізації і інших красивих, але не дуже зрозумілих речей», – зазначає Кирило Сазонов.

За словами експерта, на користь «Свободи» спрацює і те, що націоналізм стає все більш популярним у США та Європі:

«Сила і порядок проти слабкості і ліберальних гасел в наших умовах – стратегічний результат очевидний. До речі, тенденції в США і ЄС такі, що українських правих цілком можуть підтримати – до них і зараз ставляться цілком нормально».

Нагадаємо, ВО «Свобода», «Національний корпус», «Правий сектор», Українська добровольча армія, ОУН та Конгрес українських націоналістів ідуть на вибори до Верховної Ради спільним списком.

Очолить похід націоналістів лідер «Свободи» Олег Тягнибок. Також до першої п’ятірки націоналістів увійшли лідер Національного корпусу Андрій Білецький, командир Української добровольчої армії Дмитро Ярош, голова «Правого сектору» Андрій Тарасенко та віцеспікер Верховної Ради України VII скликання Руслан Кошулинський. Відповідне рішення ухвалив з’їзд ВО «Свобода» 9 червня 2019 року.

ІА "Вголос": НОВИНИ