[media=154743,154744] 

Про це стало відомо під час зборів лучан, які відбулися біля приміщення Гнідавського цукрового заводу, повідомляє кореспондент «Вголосу».

Голова правління ПАТ «Гнідавський цукровий завод» Ростислав Новосад повідомив людей про те, що з вчорашнього дня завод з виробництва біоетанолу, який знаходиться на території цукрового заводу, припинив свою роботу. Для вирішення проблеми буде встановлена сучасна установка фільтрації відходів. Вказівку на зупинення роботи підприємства дав голова Волинської ОДА Володимир Гунчик 21 травня. До того обласна влада ігнорувала проблеми лучан та мешканців прилеглих сіл, які потерпали від смороду.

Люди під час мітингу нарікали на жахливий стан екології, погану якість питної води і відсутність реакції екологічної інспекції та правоохоронців. Присутні на зборах запитували: хто дав дозвіл будувати підприємство з виробництва біоетанолу так близько до житлових масивів і ще й без відповідної очищувальної техніки.

Також було домовлено про створення спеціальної комісії обласної ради, яка має розібратися у тому, хто давав дозвіл на запуск підприємства, яке вважають одним з основних винуватців смороду у місті.

Водночас Ростислав Новосад повідомив, що можуть бути й інші причини смороду, зокрема каналізаційні відходи.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ