Про це сьогодні, 22 листопада, під час брифінгу повідомив речник міністерства оборони України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

«Через бойову активність окупантів на передовій наші підрозділи перебувають у постійній бойовій готовності, спостерігають за ситуацією. Зараз ми більше уваги приділяємо тому, що відбувається у Луганську та навколо міста. Бійці перебувають у стані постійної бойової готовності. Якщо ситуація буде загострюватись, ми будемо вживати всі необхідні заходи для того, щоб ворог не просунувся вперед. Для цього ми обов’язково будемо інформувати наших західних партнерів, а також вживати всі заходи, щоб не постраждало цивільне населення. Буде обов’язкове інформування, якщо буде загострення», - сказав Лисенко.

Відповідаючи на питання, чи відповідає дійсності інформація про те, що РФ направила бойовикам «ЛНР» велику кількість бронетехніки, Лисенко відповів: «Було зафіксовано колони військової техніки з особовим складом, бронетранспортери. Інформація про танки, які начебто заходили, не підтвердилась. Річ у тім, що у Луганську та навколо і так достатньо цієї техніки. Навіть, настільки багато, що у них не вистачає механіків-водіїв аби цю техніку підняти і вирушити в якийсь район. Ми за ситуацією спостерігаємо, працюють наші оперативні канали, працює розвідка, в тому числі і повітряна. До цієї ситуація прикута увага багатьох розвідувальних підрозділів, у тому числі, іноземних країн».

Як писав «Вголос», вдень 21 листопада стало відомо, що  центр Луганська оточили люди у військовій формі без упізнавальних знаків. Згодом ватажок сепаратистів Ігор Плотницький та колишній «голова МЗС «ЛНР» Ігор Корнет почали звинувачувати один одного у дестабілізації ситуації у місті.

Через деякий час припинив працювати «державний телеканал». Також припинило роботу місцеве радіо, почалися проблеми з мобільним зв'язком.  Згодом у ЗМІ з’явилась інформація, що  Плотницький втік у РосіюТакож на території окупованої Луганщини останні дні масово розсилають СМС-повідомлення про об'єднання «ЛНР» та «ДНР».

ІА "Вголос": НОВИНИ