Кияни вимагають зберегти мурал «Просте щастя» на стіні будинку на вулиці Ямській, 35/34 у Голосіївському районі, неподалік від Палацу Україна.

Відповідну петицію зареєстровано на сайті Київради.

«Забудовник - ТОВ «Юнікарго Україна», підрядник та інвестор компанія «ГЕОС» планують звести 220 квартирний комплекс впритул до стіни, на якій намальований цей мурал. ТОВ «Юнікарго Україна» протиправно набуло право оренди на ділянку з використанням підроблених документів. Цей факт був викритий Генеральною Прокуратурою. ОСББ «Комфортний дім», який якраз розташований за адресою Ямська, 35/34, та прокуратура міста Києва направили позови до Господарського суду», - йдеться в петиції.

Підписати петицію закликала, зокрема, депутатка Київради Олеся Пинзеник. За її словами, поки тривають слухання, забудовник продовжує будівельні роботи.

Додамо, що до 140-річчя з дня народження видатного політичного діяча, військового, глави Директорії Української Народної Республіки, головного отамана військ і флоту УНР Симона Петлюри в Києві відкрили мурал з його портретом.

ІА "Вголос": НОВИНИ