Укладені графіки можуть не діяти.

Наразі існує загроза нових ракетних атак армії РФ по Україні. Саме через це у регіонах попереджають про можливі відключення електроенергії. В деякмх областях вже почали вимикати електрику поза графіками.

Івано-Франківська область 

На Прикарпатті введені графіки аварійних відключень «для забезпечення стійкості та збалансованості енергосистеми», повідомили в обленерго.

«Введено 1-4 черги ГАВ в Галичі, Городенці, Калуші, Коломиї, Косові, Лисці, Надвірній, Рогатині, Рожнятові, Снятині, Тлумачі і Яремче», - йдеться у повідомленні.

Черкаська область

У Черкаській області застосовано спеціальні графіки аварійних відключень.

«Наразі жовті графіки погодинних відключень не діють. Енергетики тримають ситуацію під контролем та вживають заходів задля убезпечення енергосистеми», -

Одеська область

В Одесі та області першими ввели екстрені відключення світла. Укладені на суботу графіки вже не діють, повідомили у ДТЕК «Одеські електромережі».

Київська область 

Також у столиці та області застосовуються екстрені відключення світла.

«Це вимушений превентивний крок, який дозволить уникнути значних пошкоджень енергетичної інфраструктури, якщо ворожі ракети досягнуть цілі», - наголошують у ДТЕК.

Житомирська область 

На Житомирщині ввели аварійні відключення світла. В обленерго обіцяють, що відновлення електропостачання відбудеться після закінчення повітряної тривоги.

Керівник Житомирської ОВА Віталій Бунечко просить мешканців відключити усі зайві електроприлади. «Будьте готові до екстрених відключень електрики», - наголосив. 

Своєю чергою, мер Житомира попередив, що у місті може бути припинене електропостачання.

«Прохання запастися водою, зробити те, що потрібно, поки дозволяє час, і обов’язково пройти до укриттів», - просить Сергій Сухомлин.

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ