Проблема базарів чи піар «садовидання»?

Учора, 8 вересня «Наші гроші Львів» опублікувало новину про те, що нібито Мінюст виграв суд у справі ринків «Підзамче» та «Винниківський».

Однак журналісти видання навіть не спромоглись прочитати постанову суду, яку ж самі і «зашили» у свою ж новину. Відтак вочевидь видання хоче ввести в оману своїх читачів, або ж просто лишній раз зробити собі «охоплення» за рахунок відомого прізвища.

Справа у тім, що Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду розглянув у попередньому судовому засіданні касаційну скаргу Міністерства юстиції України на рішення Львівського окружного адміністративного суду від 08 грудня 2020 року та постанову Восьмого апеляційного адміністративного суду від 23 лютого 2021 року (ухвалену судом у складі: головуючого судді Гудима  Л.Я., суддів: Довгополова О.М., Коваля Р.Й.) у справі №  380/4556/20 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Дари Львівщини» до Мін`юсту, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет позову, на стороні відповідача - Львівська міська рада, про визнання протиправними дій, визнання протиправним і скасування наказу.

Своєю чергою, сайт «Наші гроші Львів» пише, що Верховний Суд скасував попередні рішення судів, якими визнавали протиправним і відміняли наказ Мін’юсту щодо майна двох ринків, «Винниківського» і «Підзамче», які записали за компанією ТОВ «Дари Львівщини» доньки Григорія Козловського.

Таким чином, зараз є чинним наказ про те, щоб скасувати рішення двох реєстраторів про те, що два комунальні ринки стали приватними» - пише сайт «Наші гроші Львів» посилаючись на постанову суду від 30 серпня 2022 року.

Проте, якщо відкрити ж цю саму постанову, то за рішенням Львівського окружного адміністративного суду від 8 грудня 2020 року та постанову Восьмого апеляційного адміністративного суду від 23 лютого 2021 року у справі № 380/ 4556/20 – скасувати і закрити провадження по справі.

Також у постанові вказано: «Роз’яснити позивачеві, що розгляд цієї справи віднесено до суду господарської юрисдикції та що він має право  протягом десяти днів з дня отримання копії цієї постанови звернутись до Верховного Суду із заявою про направлення справи за встановленою юрисдикцією.  Постанова набирає законної сили з дати її прийняття, є остаточною і оскарженню не підлягає» - йдеться у постанові суду від 30 серпня 2022 року.

Відтак суд по суті справи нічого не досліджував, а зазначив, що дана справа відноситься суду господарської юрисдикції.

Однак постає логічне питання: це все кінець чи новий початок?

ІА "Вголос": НОВИНИ