В «Укрзалізниці» наголошують: щоб зробити перевезення беззбитковими, вартість квитків потрібно підняти більш як у два рази, а тарифи на перевезення багажу — майже у 3,5 разу.

Про це повідомляє «Радіо Свобода» з посиланням на прес-службу «Укрзалізниці».

«Зміна тарифів на пасажирські залізничні перевезення закладена в кількісні припущення прогнозу економічного та соціального розвитку України на 2019 рік і передбачена в розмірі 25 %. »Укрзалізниця« готує пропозицію до Міністерства інфраструктури України провести індексацію тарифів на перевезення пасажирів у два етапи, з 1 квітня на 12 % і з 1 жовтня на 12 %», — йдеться у повідомленні.

Якщо міністерство й інші причетні органи виконавчої влади підтвердять таку пропозицію, тарифи будуть проіндексовані в цсіх категоріях потягів і вагонів (крім вагонів першого класу поїздів Інтерсіті+), що курсують територією України.

Крім того, з 1 квітня 2019 року індексується рівень тарифів на перевезення багажу і вантажобагажу на 25 %.

«Залізничний транспорт несе значне соціальне навантаження через здійснення пасажирських перевезень за тарифами нижчими за економічно обґрунтовані більш ніж удвічі, а також від перевезень пільгових категорій громадян, визначених чинним законодавством України», — заявляють у компанії.

Раніше повідомлялося, що “Укрзалізниця” відновила можливість повернення квитків через Інтернет.

ІА "Вголос": НОВИНИ