Як інформує прес-служба МНС РФ, на шляху колона розділилася на дві частини. Одна з них прибула на пункт пропуску «Донецьк», інша на «Матвєєв-Курган», де вантаж «пройшов митне оформлення в суворій відповідності до міжнародного законодавства».

«Усі заходи на пунктах пропуску здійснювали в присутності представників митної і прикордонної служб України. Автомобілі МНС Росії заїжджали на контрольно-пропускний пункт з відкритим заднім пологом кузова. Перевірки зазнала не тільки техніка, а й супровідні документи на гуманітарний вантаж», – ідеться в повідомленні.

Після цього загалом 90 автомобілів з гуманітарним вантажем загальною масою понад 1100 тонн продовжили рух у пункти розвантаження Донецької і Луганської областей.

«Основна маса вантажу – це продукти харчування: консерви, борошно, цукор, крупи, макаронні вироби, каші, масло, пюре, соки, а також насіння культур, художня і навчальна література», – запевняють у МНС.

Відзначимо, що, попри запевнення російської сторони, жоден вантаж із так званих «гумконвоїв» не пройшов усіх необхідних процедур.

ІА "Вголос": НОВИНИ