Новопризначений голова виконавчого комітету реформ Міхеїл Саакашвілі заявив, що його не задовольняють гроші, які МФВ планує виділити на допомогу  Україні.

Про це інформує «24 канал».

Саакашвілі зауважив, що 5 млрд доларів , які Україна може отримати від Міжнародного валютного фонду за програмою підтримки Stand by -  це далеко не та сума, яка наразі потрібна для країни.

Проте він наголосив, що без цих коштів «пазл української економіки не може скластися», тож потрібно отримати хоча б якийсь мінімум.

Крім того, колишній президент Грузії прокоментував рішення МВФ щодо зменшення суми фінансової допомоги Україні.

Політик вважає, що команда, яка веде переговори з Фондом має бути більш наполегливою.

Саакашвілі додав, що Україні потрібно більше грошей, ніж пропонує МВФ та необхідно створити власну реформаторську програму, оскільки небезпечно залежати від того, що  пропонує якийсь чиновник в той чи інший момент.

Голова виконавчого комітету реформ підмітив, що ще зарано говорити, чому МВФ зменшив суму траншу.

Проте він зауважив, що існують версії, що в Фонді вважають, ніби в Україні  більше процесу, ніж результатів, більше імітації, ніж реальності.

Також Саакашвілі уточнив, що чи серед його завдань на новій посаді є участь у переговорах з західними партнерами та з МВФ, додавши, що в МВФ є «червоні лінії», які Фонд  виставляє для України, однак і наша сторона має мати свої «червоні лінії», які не пов'язані з олігархічними інтересами.

Як писав «Вголос», МВФ відмовився від підписання довгострокової програми з Україною: деталі.

ІА "Вголос": НОВИНИ