У Петербурзі затримано мінімум 10 учасників акцій протесту.

Про це повідомляє Радио Свобода.

Повідомляється, що у центрі російського міста Санкт-Петербурга проходять пікети в знак солідарності з москвичами, які вимагають чесних виборів. Як зазначається, є затримані.

«До вечора суботи було затримано 10 активістів», - повідомляє видання. При цьому, за даними Telegram-каналу «Допомога затриманим СПб», затримали 12 осіб.

На Двірцевій площі, у Казанського собору і декількох інших місцях чергують поліцейські машин і автозаків, сотні співробітників поліції і ОМОН.

Першою затримали активістку Марію Кожеватову, другим - чоловіка, який поцікавився у поліцейських, чому їх машини і автозаки припарковані з порушенням правил дорожнього руху. Обидва затримання відбулися на очах у депутата законодавчих зборів Бориса Вишневського, який прийшов до Гостиного двору в якості спостерігача.

За його словами, Марію Кожеватову затримали за дрібне хуліганство, але він стояв поруч і бачив, що вона ніяк не порушувала правил. Вишневський обурений поведінкою поліцейських, вважаючи його незаконним.

Ще до початку пікетів при виході з будинку за підозрою в організації масових заворушень було затримано активіста «безстроковий протест» Сергія Бєляєва. Учасники пікетів виступають за чесні вибори, вимагають зареєструвати незалежних кандидатів в депутати, покарати порушників Конституції.

Як писав "Вголос, Троїцький суд Москви оштрафував на 15 тисяч рублів (235 доларів) росіянина Івана Гаращука за участь у несанкціонованій акції в центрі міста 27 липня. Це перше рішення відносно затриманих того дня.

ІА "Вголос": НОВИНИ