Наш дует у складі Людмили Лузан і Анастасії Четверикової завоював срібло в фіналі Олімпіади в каное-двійці на дистанції 500 метрів

Про це повідомляє сайт NTA. Українські каноїстки впевнено виграли свій півфінал, а у фінальному заїзді пропустили вперед лише китаянок, які в Токіо демонстрували просто фантастичні результати.

Це друга медаль у веслуванні на байдарках і каное. Людмила Лузан раніше завоювала бронзу на каное-одиночках на дистанції 200 метрів.

«Це зовсім інше відчуття, – зізналася вона, – тому що це командна робота. Ми допомагаємо один одному, робимо одну справа, у нас одна мета. Це зовсім інше. Це неймовірне щастя. Я дуже рада за Настю, за себе. Ми так мріяли, так цього хотіли стільки років. І ось ми до цього прийшли. Ми в трійці найсильніших у світі. Це щось нереальне, не можу в це повірити. Це найкраще почуття для спортсмена. Немає чогось вище від Олімпіади. Ми щасливі, що у нас це вийшло».

Це четверта срібна медаль України на Олімпіаді. Раніше нагороди такої проби виборювали плавець Михайло Романчук на дистанції 1 500 метрів вільним стилем, Анжеліка Терлюга в карате у жіночому куміте вагової категорії 55 кг і Парвіз Насібов у греко-римській боротьбі вагової категорії 67 кг.

Поки що єдина золота медаль у збірній України в активі борця греко-римського стилю вагової категорії 87 кг Жана Беленюка. Крім того, українські атлети завоювали ще 10 бронзових медалей.

ІА "Вголос": НОВИНИ