У лінійці багатьох брендів одягу та аксесуарів можна побачити різні краватки та нашийні хустинки, які оригінально доповнюють образ. Але окреме місце посідає краватка метелик, що вирізняється елегантністю та урочистістю.

Чи модний цей аксесуар зараз, у 2023 році? Або ж у тренді традиційні краватки до костюмного образу? Відповіли на ці питання експерти інтернет-магазину іміджевих аксесуарів “Гофін”, де продаються різні деталі для створення стильних образів.

Історія крихітного аксесуара

Пращуром сучасної краватки вважається звичайний комір. Наприкінці XVII століття його почали складати у стійку та підвʼязувати шийними хустками. На початку XIX століття чепурні англійці почали завʼязувати краватку особливим вузлом, який за зовнішнім виглядом був ну дуже схожий на сучасного метелика.

І вже на початку XX століття метелик зʼявився у класичному вигляді як зараз. Він доповнював смокінг чи костюм на урочистих подіях. Тоді ж модельєри почали експериментувати з різними матеріалами, кольорами та візерунками, що зробило аксесуар ще більш популярним.

Як носять краватку зараз

Black Tie, або чорна краватка

Це один із різновидів урочистого дрес-коду, що використовується на офіційних заходах, вечірках, банкетах та інших подібних подіях.

Як зрозуміло із назви, чоловік має одягнути чорну краватку та чорний костюм. Але краватка у вигляді метелика також може стати у пригоді, щоб додати хоч трохи індивідуальності у найсуворіший за канонами моди дрес-код.

Повсякденні образи

Модні експерти наголошують, що не варто асоціювати метелика виключно зі смокінгом або урочистим весільним костюмом. Він відмінно підходить і до кежуального одягу.

Так, метелик за аналогією з традиційною краваткою, шиють не лише з шовку, але й з твідової тканини або вʼязаної матерії. У такому разі метелик гарно доповнить осінній чоловічий образ.

Вечірка з друзями

Традиційно на таких вечірках дрес-код відсутній, проте стильна краватка може розбавити повсякденний образ, надавши йому святковості та безтурботності. Рекомендують вибирати аксесуар яскравого кольору та поєднувати його з модною сорочкою, комбінуючи різні текстури та візерунки.

Отже, краватка-метелик – аксесуар, який зберігає актуальність навіть у 2023 році. Ба більше, він впевнено увійшов до повсякденного гардероба, гармонійно поєднуючись з різними типами одягу, дозволяючи чоловікові виразити свій унікальний стиль у будь-якій ситуації.

ІА "Вголос": НОВИНИ