У четвер, 25 травня, депутат Олексій Різник під час сесії Львівської міської ради зачитав звернення до Національного агентства з питань запобігання корупції, аби провести перевірку діяльності міського голови м. Львова на предмет наявності корупційного правопорушення.

Мова йде про систематичне преміювання заступників міського голови, без рішень ради. Адже у Регламенті йдеться, що це питання підлягає розгляду та обговоренню на пленарному засіданні Ради не рідше одного разу на квартал з обов’язковим заслуховуванням звіту відповідного заступника. Як вбачається з документів Львівської міської ради щодо преміювання заступників голови Львівської міської ради, преміювання здійснювалось на підставі Розпоряджень міського голови, які були підписані ним особисто всупереч вимогам передбачених Регламентом, що своєю чергою привело до розтрати коштів з міського бюджету.

Відтак депутатський корпус вбачає в діях мера корупційну складову та звертається до НАЗК задля проведення перевірки діяльності міського голови м. Львова на предмет наявності корупційного правопорушення.

Нагадаємо, що в Україні нещодавно відсторонили міського голову Чернігова через корупцію. Міського очільника звинуватили в корупції, бо надав дружині службову машину для виїзду за кордон, а потім сам доручив водієві повернути автомобіль. Відтак, розкрадання бюджетних коштів для «своїх» у Львові претендує на протокол про корупцію та відсторонення від посади міського голови Львова Андрія Садового.

Так скільки залишилось Андрію Садовому очолювати місто?!

ІА "Вголос": НОВИНИ