Внаслідок падіння з мосту 31-річний львів'янин потрапив під потяг, і попри зусилля медиків помер в лікарні від отриманих травм. За однією з версій, падіння відбулось через ремонт мосту на вулиці княгині Ольги, де не було ні належного обгородження, ні попереджувальних знаків. Чи вдасться покарати винних?

У прямому ефірі програми “Народне Толк-Шоу” на телеканалі NTA відбулася дискусія між депутаткою й адвокатом з приводу трагічного випадку із загибеллю львів’янина внаслідок падіння з моста (шляхопроводу) на вулиці Княгині Ольги.

 

Обраниця Львівської міської ради від цього округу Тетяна Шевченко із фракції «Європейська Солідарність» акцентувала, що не хоче, аби під суд пішла та людина, яка не буде винуватою.

«Або ж звичайний виконавець, - додала депутатка. - Я провела зовсім малесеньке розслідування тієї ситуації. Найосновніше – була відокремлена пішохідна доріжка. Можливо не так, як ми б хотіли, але була. А по тій стороні, де сітка, не можна ні ходити, ні їздити на велосипедах. Це все затверджено комісією з безпеки дорожнього руху і поліцією. Виставлений тендер, його виграла підрядна організація і все працює.

Після кожної аварії щось доставляли. Я не знаю, кого на сьогодні можна обвинуватити, крім тих людей, які надавали дозволи. А затверджувала всі знаки поліція. То тепер поліція буде займатися цим питанням і визнає, що вони неправильно затвердили знаки? Ніколи в житті.

Адвокат Олег Мицик у відповідь закликав не займатися фаталізмом і не говорити про те, що злочинці «завжди уникнуть покарання».

«Ті, хто це говорять, не вжили жодного заходу, щоб ситуація розвивалась належним чином. Притягують до відповідальності! Правда, це відбувається в нашій країні дуже повільно, бо бракує слідчих, є шалене перевантаження, експертизи займають рік часу. Може й буде «крайній», «стрілочник», але так вже закон побудований, що відповідає той, хто підписував документи і щось погоджував. Іншого шляху немає. Хіба що має бути змінена система цінностей, щоб політичну відповідальність ніс той, хто має організувати роботу. Тільки в такому випадку можемо домогтися відповідальності за неорганізовану роботу», - відзначив Олег Мицик.

Нагадаємо, «Вголос» писав про інцидент з Генадієм Нечаєм. За невідомих обставин він впав з мосту на вулиці княгині Ольги і потрапив під потяг. 

ІА "Вголос": НОВИНИ