Депутати Львівської міської ради під час пленарного засідання, 25 травня, звернулись до Національного агентство з питань запобігання корупції через незаконне преміювання чиновників.

Міський голова міста Львова Андрій Садовий без рішення ради здійснював самостійне преміювання своїх заступників на шалені суми.

Як йдеться у Регламенті Львівської міської ради 8-го скликання, що затверджений Ухвалою Львівської міської ради №4 від 24.12.2020 року, «Питання про преміювання заступників міського голови підлягає розгляду та обговоренню на пленарному засіданні Ради не рідше одного разу на квартал з обов’язковим заслуховуванням звіту відповідного заступника міського голови й прийняттям ухвали про преміювання/відмову у преміюванні відповідного заступника міського голови».

Таким чином Садовий систематично вчиняв дії, які містять ознаки протиправної діяльності посадової особи, чим було завдано шкоду бюджету міста Львова в особливо-великих розмірах.

«Протягом каденції 8-го скликання Львівської міської ради на жодному пленарному засіданні не розглядались питання, щодо преміювання заступників міського голови, а також їх звітів», - наголошує депутат міської ради Олексій Різник.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ