У Львові поки що не застосовуватимуть практику віяльних відключень електроенергії. Також залишать працювати вуличне освітлення вночі.

Про це сьогодні, 13 жовтня, повідомив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Він нагадав, що 10 та 11 жовтня російські окупанти цілком зруйнували у Львівській області чотири електричні підстанції. Через що потужності електроенергії не вистачає на всіх. 

Саме через це у Львівській міській раді просять підприємців та мешканців не витрачати намарне електрику. 

Так, відсьогодні вимкнуть підсвітку сакральних споруд та пам'яток архітектури. Також вивіски супермаркетів та різна реклама не підсвічуватиметься. 

«Ми просимо всіх, для кого це не критично, максимально скоротити використання електроенергії», - каже Андрій Москаленко. 

Поряд з тим у міськраді просять львів'ян не прати, не мити посуд у посудомийках, не готувати їжу на електроплитах, не гріти воду в електрочайниках та не прасувати з 17.00 до 23.00.

«Ми не вимикатимемо вуличне освітлення, тому що це - питання нашої безпеки. Темрявою можуть скористатися різні диверсійні групи. А нам потрібно щоби працювали камери вуличного спостереження», - говорить чиновник.

За його словами, ці поради мають рекомендаційний характер. Але якщо мешканці не дослухаються до них, то відбудеться перевантаження системи і всі разом знову сидітимуть без електроенергії. 

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», у Львові вимкнуть фонтани та зовнішню підсвітку будинків. 

ІА "Вголос": НОВИНИ