Чим відрізняється оця каденція Львівської міськради від попередньої? Тоді було 1500 чиновників на чолі з міським головою – «Самопоміч» і найбільша фракція у міській раді – також «Самопоміч». Теперішня каденція є незручна, бо вона не є «ручною» для них. А тільки взаємний контроль дасть кращий результат і розвиток місту. Нас не для того люди обирали, щоб ми займалися «одобрямсом» – ні, ми будемо підіймати ці питання. І від цього виграє місто.

Таку думку в прямому ефірі програми “Народне Толк-Шоу” на телеканалі NTA висловив Любомир Мельничук, заступник голови фракції ВО «Свобода» у Львівській міській раді.



Ключовим, міркує депутат, є питання в роз’ясненні повноважень депутатів і виконавчих органів влади.

«Коли люди голосують за мера, вони не до кінця розуміють, що голосують не за одну людину, а за мера і за 1500 чиновників, яких призначає і звільняє виключно міський голова», - акцентує пан Мельничук.

Більшість людей не розуміють однієї істинної причини, чому всі чиновники так люблять освоювати кошти.

«Тому що ці кошти «прилипають» до кишені, тому вони з радістю готові ремонтувати дороги, під’їзди, все що захочете. Просять нас: «Виділіть ці кошти!». І коли ми виділяємо, то розуміємо, що там у багатьох випадках є корупція.

Більше скажу: Наприклад контрольно-ревізійне управління, яке відповідає за те, щоб не крали, так само підпорядковується міському голові. І ми тільки зараз домоглися, щоб у департаменті «Секретаріат ради» був створений орган, який займатиметься контролем і не буде підзвітний міському голові», - зауважує Любомир Мельничук.

Нагадаємо, як писав "Вголос", 15 веренся прокурори Львівської області скерували до суду обвинувальний акт стосовно ексдиректора комунального підприємства «Львівелектротранс» за фактом розтрати державних коштів шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України). 

ІА "Вголос": НОВИНИ