У листопаді-грудні 2021-го року Україна має перейти в режим «без паперів» («paperless»), коли чиновники не зможуть вимагати паперові документи та довідки, адже вся необхідна інформація буде міститися в електронних реєстрах.

Про це повідомив прем'єр Денис Шмигаль на своїй сторінці в Facebook. «Україна перейде в режим «без паперів» через три місяці. Цього тижня президент Володимир Зеленський підписав закон про переведення всіх публічних послуг в онлайн», – наголосив Шмигаль.

За його словами, після переходу в режим «paperless» жоден державний орган не зможе більше вимагати паперову довідку, а буде сам займатися її пошуком, оскільки вся інформація буде в електронних реєстрах.

Прем'єр зазначив, що завдяки цьому режиму кількість електронних послуг істотно збільшиться, а корупційну складову остаточно знищать.

За словами Шмигаля, Мінцифра активно працює над автоматизацією послуг, щоб виключити вплив людського чинника на ухвалення рішень.

Нагадаємо, що раніше міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що з першого дня вересня медичні заклади України повинні формувати лікарняні в електронному вигляді.

ІА "Вголос": НОВИНИ